01.03.2024

Борисов се разсърди: Има нова сглобка, това са ПП-ДБ и „Възраждане“

Вече имаме нова сглобка, това са партиите, които подкрепят Путин и Русия –  ПП-ДБ и „Възраждане“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна в Пловдив. Той обяви, че в сряда ще прецени дали ГЕРБ ще продължи да подкрепят кабинета с мандата на ПП-ДБ. А голямото му разочарование идва, че на места двете формации са се обединили срещу кандидатите на неговата партия.

„На миналите избори в миналата неделя ГЕРБ беше пръв навсякъде. Сега се обединиха ПП-ДБ с „Възраждане“ и с БСП и има нова коалиция, нова сглобка. Играха срещу нас на няколко места заедно. Има платен вот на много места, например във Варна с групировките. Понеже в Банкя се познаваме хората, ПП и „Възраждане“ бяха заедно срещу мен. Ще се обърна към Кирил и неговото лицемерие, където си дадох гласа за Терзиев, изнасилих партията да гласува за него, в същото време те платиха пари да ме бият в Банкя“, допълни Борисов.

Хората не понасят вече лицемерие, затова е ниска избирателната активност, смята Бойко Борисов.

„Или се прави коалиция като хората или подобни сглобки и шарлатански работи аз не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента и това ще бъде лично от мен огласено. И вече съм го направил пред нашите партньори. Те опищяха орталъка как ние с „Възраждане“ или със Слави Трифонов сме щели да избираме шеф на БНБ. Повече лицемерие няма да има“, отсече лидерът на ГЕРБ.

„Ако има и на други места такива сглобки като в Банкя и ми докладват за тях, няма смисъл“, коментира още Бойко Борисов, запитан дали това означава, че скоро ще се ходи и на предсрочни парламентарни избори. „ДПС да изберат на чия страна искат да бъдат – дали ще са на наша страна или на проПутинската сглобка. Аз в сглобки дори не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите мандатоносители“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Print Friendly, PDF & Email