20.06.2024

Борисов: Нашето решение е да ползваме първия мандат с наш премиер и да съставим правителство

Нашето решение е да използваме първия мандат, с наш премиер, и да съставим правителство. Обръщам се към всички партии – избори през август, без бюджет, е катастрофа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в центалата на партията.

„Не можем да оставим хаосът в държавата да продължи. Не можем да оставим това да продължи – нечувана инфлация, хаос, катастрофи, убийства, грабежи. Абсолютно никаква перспектива пред България след двете години управление“, заяви той.

Ще предложим безспорен премиер пред всички партии в парламента, обеща още лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към „Продължаваме промяната – Демократична България“ и призова да се сложат на масата „програмата, приоритетите, приемлив премиер, който утре ще го съобщим, и правим правителство“.

Борисов изтъкна, че са готови категорично това да стане, „каквито и обиди да понесем“. „Не можем да разделяме партиите вече на добри и лоши в парламента, те са избрани от българския народ“.

„Изостанахме във всичко. Затова нашият премиер ще е човек, който ще може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията, в посока, в която всички очакваме“, загатна още лидерът на ГЕРБ какъв е профилът на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС.

„Лесно беше на Нинова да каже, че от нас зависи правителство. Толкова лесно ще ѝ после да каже, че заради Борисов е така. Две години бях оправдание за некадърността на всички. И всички се провалиха във всички сфери. Затова слагаме мандата на масата, търсим подкрепа от партиите. Много умувахме какъв пасив ще отнесе партията. Но който го е страх от мечки, не ходи в гората“, коментира Борисов относно решението на ръководството на ГЕРБ.

„Впоследствие можем да постигнем с колегите от ПП и ДБ конституционно мнозинство, то е видно, че това може да стане много бързо“, допълни още лидерът на партията. По думите му мненията в ГЕРБ са разнопосочни, защото е най-голямата партия. Комисията реши – приемаме вашия хейт, вашите опорки, но правителство трябва да има, подчерта той.

Народът ще оцени тези, които поемат отговорност, тези, които сложат интересът на партията зад тях. Ако не е така, то пък всеки народ си заслужава съдбата. Като отговорна партия, ние ще поемем тази отговорност. Ще предложим правителство и по този начин подредено, на база на приоритети, на цели, независимо колко време издържи, месец, два, половин година, година, година и половина, няма значение. Ние правим тази жертва. Радев не се упрекна нито за момент, че той създаде този хаос, посочи още Бойко Борисов. „За да се стигне дотук, вината е негова“, смята той.

„Излъченият премиер ще е гордост за България и гордост за Европа“, загатна още Борисов.

Print Friendly, PDF & Email