31.05.2024

Благомир Коцев измести Стела Николова като кандидат кмет на ПП-ДБ за Варна

Бившият областен управител, Благомир Коцев е кандидатът за кмет на ПП-ДБ във Варна. Това обяви самия той рано тази сутрин, в социалните мрежи.
Така стана ясно, че Коцев е изместил Стела Николова като вариант за кандидат кмет.
Това бе и повод в сутрешния блок на БТВ Златимир Йочев да попита Даниел Лорер защо Николова не е кандидат кмет на ПП-ДБ при положение, че тя е изнесла най-големите битки със статуквото в последните години.
Лорер отговори, че това е решение на структурите, но не разкри подробности „от кухнята“.
Ето какво написа Коцев:
Благомир Коцев написа:
„Днес нашето обединение “Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ме издигна за кандидат-кмет на Варна.
В последните години работя с много любов и внимание в полза на града ни и приемам тази номинация с огромно уважение.
Приемам я, знаейки, че до нея се стигна след немалко разговори, които взеха предвид всички мнения в коалицията.
Още като областен управител имах смели планове за нашия град. За съжаление законът дава ограничени възможности на областния управител да прави подобрения в благосъстоянието на гражданите и да реализира проекти за развитието на града.
Въпреки това не се поколебах да спра автомобилния трафик на крайбрежната алея – мечта на всеки варненец от десетилетия насам.
Не се спрях и пред отпора на общинската администрация, която злоупотребяваше с постовете си за собствена облага.
Знам, че за да продължим да градим една уредена и модерна Варна, в която да се чувстваме достойни граждани, Община Варна се нуждае от нов градоначалник.
В продължение на месеци с моя екип от специалисти подготвяхме стратегия за развитието на Варна. Тя касае всички важни ресори от обществения и икономически живот на града и има амбицията да постави ново начало за всички нас, без корпоративни зависимости, без скрити договорки и без безотговорно политическо поведение. Обещавам да ви запозная с нея съвсем скоро.
Междувременно си пожелавам моят първороден син Никола да живее в красив град, с който да се гордее. Искам той да знае, че предишното поколение е дало всичко от себе си, за да му завещае истинска „морска столица“, а не една празна метафора от отминала епоха.
Убеден съм, че ще бъда различен кмет от това, което е виждала Варна досега. Кмет, който няма да се страхува да върви по улиците, да се ръкува с гражданите и да слуша техните проблеми.
Идва време на обновление – не само на фасадите на сградите, но и на стандартите на общуване. Варна може да избере нова посока и всичко, което искаме за нея, най-после да започне да се случва.
Скъпи съграждани, очаквам вашата подкрепа за моята кандидатура, защото съм решен да работя за благото на Варна!“

Print Friendly, PDF & Email