02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Беше като по филмите, разказа оцелял от трагедията на магистрала „Струма“

26-годишният Лулзим Сюлеймани е един от 7-те оцелели при трагичния инцидент, който отне живота на 45 пътници, прибиращи се от Истанбул към Северна Македония.
Разказът му е публикуван сайта на албанската телевизия TV Klan .
За медията от столичната болница „Пирогов“ той разказва за момента, в който е станал инцидента.
„Колелата на автобуса се спукаха и пожарът започна. Имаше много дим“.
Сюлеймани разказва как е избягал, като е счупил една от прозорците на автобуса. „Като по филмите. Успях да избягам, вдигнах чука в автобуса, счупих прозореца и излязох. Пътувах с моята годеница и още 6 души“, разказва още той във видео, публикувано в youtube.com.
Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович посети в болницата Люлизим Сюлеймани. „Въпреки раните си, той е помогнал за евакуацията на пътниците“, се съобщава в официалната страница в Туитър на посолството на Сърбия в България.
Сюлеймани се чувства се добре, а от посолството обещават да го посещават редовно.
Посланикът благодари на медиците за грижите и вниманието към Сюлеймани и му пожела бързо възстановяване. Йович пожела на Сюлеймани да напусне болницата възможно най-бързо, заедно с годеницата му, която също се лекува в „Пирогов“ и заедно да продължат живота си и да забравят за трагедията.
От сръбското посолство изказват искрените си съболезнования и съчувствие за болката и скръбта на семействата на загиналите и ранените при трагичния инцидент и пожелават бързо възстановяване на ранените.
В нощта на понеделник срещу вторник, при инцидент на АМ „Струма“, пътнически автобус се запали. 45 души загинаха, а седем бяха ранени. Те са настанени в „Пирогов“, без опасност за живота са.
24 ноември 2021 бе обявен за ден на траур в памет на жертвите от АМ „Струма“ и на деветте души, които загинаха в пожар в дома за възрастни хора в с. Рояк.

Print Friendly, PDF & Email