22.07.2024

Бета Хараланова бе отличена с плакет и диплом за принос в областта на културата

Специален плакет и диплом за принос в областта на културата и по повод 70-тата си годишнина получи Бета Хараланова, Тя е дългогодишен изследовател на съвременната история на Шумен, автор на редица статии, посветени на етническата толерантност и еврейската общност в града, както и виден общественик, съобщиха от пресцентъра на общината.
Отличията на Бета Хараланова бяха връчени днес от кмета на Шумен Любомир Христов и от председателя на последния Общински съвет Ася Аспарухова. Двамата я поздравиха и за рождения й ден, който е днес и й пожелаха много здраве и дълголетие.
Бета Хараланова благодари на кмета Любомир Христов и на председателя на Общинския съвет Ася Аспарухова за вниманието и уважението. Тя изрази още веднъж своята признателност към Община Шумен за съдействието във връзка с паметната плоча, поставена в Градската градина по инициатива на Регионалната организация на евреите „Шалом“. Паметният знак символизира благодарността към шуменската общественост, оказала помощ за спасяването на българските евреи през 1943 година.

Print Friendly, PDF & Email