07.12.2023

Бесарабски българи от Украйна подкрепят кандидата за кмет в община Добричка Соня Георгиева

„В средата на кампанията писма за подкрепа от село Бановка, Измаилски район, Одеска област и от председателя на измаилска българска община „Света София”, Република Украйна, ми дава надежда, че съм на правилния път. Бесарабските българи засвидетелстват своето уважение към мен и свършеното през мандат 2019-2023 в община Добричка, и заедно с това ми пожелават успех.Благодаря им от сърце!
За мен тази подкрепа е изключително важна” – пише на фейсбук страницата си кандидатът да кмет на община Добричка на местна коалиция „БСП за България” /ЗНС/” Соня Георгиева. .
„Соня Георгиева е на голяма почит в Бесарабия, в село Бановка.От първия път, когато се срещнахме, разбрахме, че това е много силен, цялостен човек, който може и знае как да работи ползотворно, установявайки приятелски връзки с българи от чужбина. Тя общува с хората с изключителна лекота, приятно и интересно да я слушате как говори за работата си и плановете си за бъдещето.
Благодарение на Соня Георгиева, екипите на Бановския Дом на културата неведнъж гостуваха на фестивалите в община Добричка. И всеки път бяхме приятно изненадани от промените и развитието на това красиво кътче от България.Пожелаваме на Соня Георгиева победа на изборите!”, пише в изкллючително сърдечното си писмо кметът на село Бановка Виктор Генчев.
„Денят на изборите в България е символичен за нас. 29 октомври е Ден на бесарабските бълри. На този ден е осветен и храмът „Преображение Господне” в град Болград.Този храм повече от 200 години кръщава хиляди православни българи.Кметицата също поддържа православие и патриотизъм в общината.
Измаилска българска община „Света София” пожелава на Соня Георгиева победа на изборите”, пише в специално писмо председателят на българската община Николай Иванов. ДТ

Print Friendly, PDF & Email