09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Безплатен скрининг за гръбначни изкривявания във Варна на деца от 7 до 18 години

Безплатен скрининг на деца от 7 до 18 години за всички видове гръбначни изкривявания (сколиоза, кефоза, лордоза, отпусната стойка) и за проблеми със стъпалата – плоскостъпие и хипер свод ще се проведе във Варна на 14-ти и 15-ти октомври, научи Moreto.net
В център по рехабилитация Physio Health Варна ще бъдат и специални гости от София – детският ортопед травматолог д-р Ели Иванова от МБАЛ Пирогов и известният кинезитерапевт Доктор на науките Боби Чонгов, преподавател в областта на шрот методиката.
Прегледите ще бъдат извършвани с цел навременна диагностика на гръбначни изкривявания при подрастващите. Забавяне в установяването на такова заболяване може да има трайни последици върху здравето и начина на живот, както и да доведе до хирургични намеси и дори инвалидизация. Често тези коварни заболявания остават скрити от родителите, тъй като протичат асимптоматично и могат да бъдат забелязания в ранен стадий само от специалист.
Днес рехабилитацията е развита до степен, в която способства ефективното лечение на гръбначни изкривявания чрез методи като корсетолечение и специфична индивидуална гимнастика. Шансовете процесите на изкривявания да са обратими значително се повишават при навременна диагностика и стартиране на рехабилитация.
Телефон за предварително записване: 089 871 1707

Print Friendly, PDF & Email