27.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Атанасов вижда потискане на избирателната активност и мобилизация на калинките на ГЕРБ

Потискане на избирателната активност и мобилизация на калинките на ГЕРБ. Това вижда лидерът на ДСБ Атанас Атанасов като стратегия в медиите на властта срещу пандемията. В студиото на БНТ Атанасов предположи, че сега може да се разхлабят мерките, за да се затегнат преди вота. Изплашени са управляващите, категоричен бе лидерът на ДСБ, но и страхът е един от начините на манипулация на обществото, което се използва.
Ако хората не посмеят да излязат на изборите, това щяло да заложи бомба във фундамента на обновлението на политическия живот
Амбицията на десните, по думите му е, спиране на корупционните практики на Борисовата държава. По думите на Атанасов на първо място по важност стои въпросът с връщането на парламентарната република – законодателна дейност и контрол. Година и четири месеца Борисов не е стъпвал в парламента, припомни Атанасов и подчерта изключително ниския рейтинг на Народното събрание начело с Цвета Караянчева.
Десните искат радикална промяна на българската икономика и държавата да се оттегли от влиянието си върху икономиката. „Основен проводник на корупцията е именно държавата. Сторим най-скъпите и най-некачествените магистрали в Европа“, подчерта Атанасов. 10 милиарда лева се крадат годишно, по думите му.
ДСБ няма да участва и да подкрепи управление на Борисов, нито управление на Нинова, категоричен бе генерал Атанасов. Но той вярва, че Демократична България ще е трета политическа сила и очаква държавният глава е им даде мандат за съставяне на правителство. За симпатиите на ДБ към президента, Атанасов обясни, че той не е гласувал за него като подкрепен от социалистите, но в последната година имат еднакво отношение за властта. Не мога да направя нито една забележка към позициите на Румен Радев от последната една година, заяви Атанас Атанасов. След парламентарните избори има и президентски, много е рано да се каже за кого ще се гласува тогава и „да не слагаме тигана“ твърде рано, призова лидерът на ДСБ.
Борисов се опитва да угажда и на Ердоган, и на Путин, смята още Атанас Атанасов, според когото обаче еврочленството и НАТО са най-голямата ни защита.
news.bg

Print Friendly, PDF & Email