29.11.2023

„Аспарухово“ и „Владиславово“ във Варна със стари нови кметове

„Аспарухово“ и „Владиславово“ най-вероятно ще запазят районните си кметове, предава Moreto.net.
Това сочат междинните резултати при обработени 80,2% от протоколите на секционните избирателни комисии към към 8 часа` вчера сутринта.
Досегашният районен кмет на „Аспарухово“ Ивайло Маринов от ГЕРБ събира подкрепата на 52,5% гласоподавателите.
Далеч зад него на втора позиция с 16% е Сергей Христов от „Възраждане“.
Сходно е положението и в район „Владислав Варненчик“. Досегашният районен кмет Николай Костадинов от ГЕРБ събира подкрепата на 53,7% от съкварталците си. На втора позиция с 15,8% е представителят на „Възраждане“ Павлин Пенев.
В останалите райони във Варна всеки един от кандидатите за районен кмет е далеч от 50-те процента гарантиращи директен избор от първи тур.
В район „Одесос“ Биляна Раева от ГЕРБ събира 24,62%. Опонент на балотажа се очертава Цветнен Цветков от „ПП-ДБ“ с 21,3% подкрепа. Росен Димитров от „Възраждане“ събира 16,7%.
В район „Младост“ на балотаж отива кандидатът на ГЕРБ Евгени Дянков с 21,9%. Неговият опонент обаче все още не е ясен. С шансове за балотажа са досегашният районен кмет Христо Христов, който сега е кандидат от „Алтернативата на гражданите“ и събира 19,5% подкрепа или представителят на „Възраждане“ Людмил Бучев с 17,9%.
В район „Приморски“ с изравнени позиции са Николай Желязков от „ПП-ДБ“ с 22,9% подкрепа и Людмила Колева-Маринова от ГЕРБ с 22,4%. На трета позиция с илюзорни шансове за балотаж е Николай Ненов от „Възраждане“ с 18,7%.

Print Friendly, PDF & Email