23.07.2024

„Le Parisien“: Михаел Шумахер е дошъл в съзнание

50-годишната легенда на Формула 1 е в парижката болница „Жорж Помпиду“

Седемкратният шампион във „Формула 1“ Михаел Шумахер е дошъл в съзнание. Новината бе съобщена от френския в. „Le Parisien“, който първи съобщи, че 50-годишният германец е настанен за лечение в парижката болница „Жорж Помпиду“.

Вижте снимки на легендарния германец

Шумахер е настанен в отделението по кардиология, като е в ръцете на едно от най-големите светила в сърдечната хирургия – професор Филип Менаш. 69-годишният кардиохирург е пионер в използването на трансплантация на стволови клетки при сърдечна недостатъчност. В болницата е забелязана и друга знаменитост – проф. Жерар Саян от Института за мозъка и гръбначния мозък в Париж. При транспортирането до болницата вчера носилката на Шуми е била покрита със синьо одеало, което закрива напълно тялото и лицето му.

Около 17.15 часа вчера в болницата бе забелязан да влиза президентът на Международната автомобилна федерация и близък приятел на Михаел Шумахер – Жан Тод. Той остана в лечебното заведение около 45 минути, а на излизане запази пълно мълчание.

Днес обаче „Le Parisien“ цитира медицинска сестра от кардиологията, която е потвърдила пред изданието, че Михаел Шумахер се намира в кардиологията и е в съзнание. 

Седемкратният шампион във Формула 1 претърпя инцидент във френските Алпи, докато караше ски през декември 2013 г., при който получи тежки мозъчни травми. Още тогава се считаше от лекарите, че някои от тях са с необратими последствия.

Шумахер претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария, а през септември 2014 г. беше преместен за по-нататъшното лечение у дома в будна кома.

Оттогава за състоянието му се знае много малко, тъй като съпругата му Корина отказва да коментира каквато и да било информация, свързана с Шуми.

Print Friendly, PDF & Email