22.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

6 години затвор за опит за убийство на съпруга, съпроводен с домашно насилие

Петчленен състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение в опит за убийство, извършен в условията на домашно насилие и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Наложеното на мъжа общо наказание е лишаване от свобода за срок от 6 години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.
Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 26 юни 2020 г., в Добрич, чрез използване на огнестрелно оръжие – сигналногазов пистолет, преработен в боен пистолет за стрелба с патрони, направил опит умишлено да умъртви съпругата си, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и е останало недовършено по независещи от него причини.
Мъжът е признат за виновен и по повдигнатото му обвинение, че от 26 до 28 юни 2020 г., в Добрич държал преработения сигналногазов пистолет без да има за това надлежно разрешение.
Съдебното производството премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Процедурата бе приложена, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.
Пострадалата бе конституирана като частен обвинител в процеса. Съдът уважи направеното от нея искане, делото да бъде разгледано при закрити врата, за да се предотврати разгласяването на факти от интимния живот на семейството. Искането бе подкрепено и от останалите участници в процеса.
Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок. ДТ

Print Friendly, PDF & Email