07.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

5-има непълнолетни замерват автобуси в Добрич

5000 лева са щетите по автобуси на градския транспорт в Добрич, нанесени от 5-има непълнолетни в рамките на няколко дни, каза зам.-кметът Росица Йорданова. Щетите са поправени. „При приближаване на спирка около 19 часа, чух удар от хвърлен предмет, вероятно камък. За щастие, в автобуса нямаше пътници, а и предметът беше хвърлен високо, не можа да счупи стъклото, то само се напука”, разказва потърпевш шофьор. Три са пострадалите автобуси с материални щети, уточнява началикът на гаража на общинското предприятие „Градски транспорт Добрич” Стоян Манев. Още два автобуса са били замеряни, което е довело до уплаха на пътниците, добави той. „Автобусът, по който са хвърляни предмети или друго на 9 март, е бил пълен с ученици, които се прибирали от училище. Счупено е стъклото на задната врата. В друг автобус, на който е било счупено стъклото, пътниците са били двама и са се уплашили”, добави той. Групата деца на възраст между 9 и 13 години е разкрита след поредно нападение над монтирана камера за видеонаблюдение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
„Децата са разкрити при чупенето на камера. Тогава е станало ясно, че те са замеряли и автобуси. Притеснителното е, че не е ясно дали това поведение е детска хрумка или има друг мотив. Очаквам, че Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще се заеме със случая, както и полицията. Ако такова поведение продължи, въпреки че имаме резервни автобуси, може да се наруши изпълнението на транспортната града в града и потърпевши ще бъдат пътниците”, заяви Йорданова.
От 1 април в Добрич започва да действа нова транспортна схема, по която ще се движат 20 нови автобуса, част от които вече са пристигнали в транспортното предприятие. ДТ

Print Friendly, PDF & Email