24.02.2024

35 повече първолачета ще прекрачат училищния праг в Добрич

Близо 650 са децата, които ще се обучават в първи клас. Кметът Йордан Йорданов ще открие новата учебна година в две от учебните заведения в града

Първокласниците тази учебна година са с 35 повече, похвалиха се от канцеларията на кмета Йордан Йорданов, който вече е подкрепен за втори мандат от Движение България на гражданите.

Всеки първокласник ще получи от кмета Йордан Йорданов по две упражнителни тетрадки по писане и смятане със символи на града, комплект цветни моливчета, светлоотразителна лепенка за раница и лично поздравление.

Началото на Новата учебна година ще започне на 16 септември в сутрешните часове с ритуал за издигане на националния трибагреник, под звуците на българския химн „Мила Родино!“.

В общинските училища ще се обучават около 7 430 ученици в 335 паралелки. В детските градини се възпитават и обучават над 2 150 деца. За първи път 535  деца разпределени в 21 първи групи ще прекрачат прага на детските градини.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще открие Новата учебна година в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в 9 часа и в ЧПГ „Леонардо да Винчи“ в 11 часа.

На 2 септември кметът Йордан Йорданов участва в тържествената церемония по откриването на новата учебна година в спортното училище в Добрич (на снимката). Градоначалникът пожела много нови спортни успехи на учениците, за да могат да бъдат гордост сега и пример за следващите поколения.

Print Friendly, PDF & Email