27.02.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

31-годишен мъж отива в затвора след признание, че държал дрога за 14 000 лв.

Окръжната прокуратура в Добрич приведе в изпълнение ефективната присъда на 31-годишния Стоян Ст., който се е признал за виновен по повдигнатите му обвинение – за държане с цел разпространение на различни по вид наркотични вещества за близо 14 000 лева и за управление на автомобил след употреба на наркотици.
Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна. 
Подсъдимият се е отказал от разглеждане на делото срещу него по общия ред и е сключил споразумение с прокуратурата. Същото е одобрено от Окръжен съд Добрич. 
Осъденият е приел да търпи наказание 9 месеца лишаване от свобода при общ режим, както и да плати глоба в размер на 5000 лева. С одобреното от съда споразумение 31-годишният Стоян е лишен и от право да управлява МПС за срок от 9 месеца. В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 1128 лева. 
Двете престъпления са били извършени на 29 март 2019 г. В село Стожер осъденият бил спрян за проверка и тестван с дрегер, който установил, че управлява автомобила си след употреба на наркотици. При претърсване в колата и жилището му във Варна са намерили и различните по вид високорискови наркотични вещества на стойност близо 14 000 лева.