15.04.2024

2542 доброволци почистиха 33 нерегламентирани сметища

Областният управител апелира към жителите на Добричка област да съхраняват природата и да поддържат чистота както в прилежащите на жилищата пространства, така и в паркове и градини и извън населените места


2542 доброволци се включиха в акцията по почистване в събота, сочат обобщените данни от Добричко. Те са разчистили 95 обекта, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация.
Изчистените нерегламентирани сметища са 33 на брой. Участие в инициативата са взели 12 фирми, 39 училища, 4 неправителствени организации.
Областният управител Красимир Кирилов поздравява всички доброволци, включили се активно в акцията по почистване и отправя апел към жителите на област Добрич да бъдат отговорни и съхраняват природата, като поддържат чистота както в прилежащите на домовете им пространства, така и на обществени места и извън селищата. „Всички ние сме отговорни за средата, в която живеем, за възпитанието на нашите деца и за природата, която трябва да пазим и предадем на поколенията след нас“, каза Кр. Кирилов.
За втори път този година общинска администрация проведе акция за почистване и боядисване в Добрич. Включиха се и много доброволци, като в рамките на националната кампания днес бяха почистени междублокови пространства, дървета и стълбове от афиши и реклами, зони в парка и боядисан парапета на бул. „25 септември“.

Print Friendly, PDF & Email