24.06.2024

23 деца от СУ „Св. Климент Охридски“ участваха в детска полицейска академия

23 ученика от СУ „Св. Климент Охридски“ се включиха в обучителен лагер на УОС ЕАД – лагер „Фиш – Фиш Албена”. Той беше във връзка с Националната програма „Детско полицейско управление”, съобщиха за в. „Добрджанска трибуна“ от училището.

Лагерът се проведе със съдействието на Община град  Добрич и ОД на МВР като своеобразен завършек на първата обучителна година по програмата.

На учениците бяха предложени теми свързани с ранната превенция на подрастващите, с което затвърдиха и усъвършенстваха получените през годината знания. Проведоха се  занятия по детска лична защита и първа долекарска помощ, които допринесоха за постигане на заложените цели – развитие на физическата дееспособност и усъвършенстване на умения за работа в екип и самоконтрол.

Децата съчетаха полезното с приятното чрез проведените конкурси „Рисунка върху асфалт”, „Не на наркотиците”, „Полицаят – моят приятел” и „Карнавалът на професиите”. Особено атрактивно беше финалното състезание „Полицаят – моят приятел”, в края на което на участниците се връчиха грамоти и награди.

Учениците се радваха още на организирани плажни – подвижни игри, запознаване с Конна полиция ВВК „Албена” и интересна среща със спасител Валентин Симеонов.

Print Friendly, PDF & Email