22.02.2024

18-годишен шофьор уби двама души на централен булевард в София

Инцидентът е станал на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“ са загинали младеж на 23 години и момиче на видима възраст 18-19 години

18-годишен шофьор предизвика през нощта в неделя тежка катастрофа в София с двама загинали.

Инцидентът е станал минути след полунощ на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“. По първоначална информация двамата загинали – младеж на 23 години и момиче на видима възраст 18-19 години, чиято самоличност все още не е установена, са пресичали на пешеходна пътека, когато са били ударени от автомобила, управляван от 18-годишното момче. Те са загинали на място.

Сигналът в спешна помощ е бил подаден около 23 минути след полунощ. На мястото са изпратени две линейки, а спешните медици обаче само са констатирали смъртта на двамата ударени от лекия автомобил, а водачът на колата не е пострадал. Пристигналите на място екипи на полицията са направили тестове на водача на автомобила за алкохол и наркотици и двата теста са били отрицателни, уточниха от Столичната пътна полиция.

Инспектор Борислав Михайлов от СДВР:

„Автомобилът се е движил тази нощ в 00:15 часа по булевард „Сливница“ от улица „Мелник“ към „Константин Величков“ и в района на кръстовището с улица „Русе“ блъска пешеходците, които пресичат от ляво надясно по посока на движението, където настъпва и смъртта. Установена е самоличността на момчето, на момичето се установява. След извършването на тестове и непосредствено след огледа водачът е задържан. Млад водач, е отскоро има книжка. Няма информация негов ли е бил автомобилът“.

По случая тече вече и досъдебно производство. От пътна полиция уточниха, че към момента не се предвижда да бъдат извършвани и кръвни тестове за алкохол и наркотици на водача, предизвикал тежката катастрофа. Заради инцидента движението в района беше затворено продължение на часове.

Print Friendly, PDF & Email