23.07.2024

Областният управител с призив за поне ден без загинал на пътя
Мотото на европейската инициативата тази година е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Красимир Кирилов отправи апела си към всички институции и граждани
Областният управител Красимир Кирилов покани всички общини и отправя призив и към всички жители на област Добрич да се включат активно в Европейския ден без загинал на пътя, познат в страната ни под името “EDWARD”. Той ще се проведе на 26 септември, като традиционно се комбинира и с Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.
Това съобщиха от пресслужбата на Областна администрация Добрич.
Министерството на вътрешните работи като пълноправен член на ТИСПОЛ /Европейска мрежа на службите на пътна полиция/ провежда операция “EDWARD” за четвърти път по ред. Мотото, избрано за 2019 г. е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Целта на инициативата е да няма загинали при пътни инциденти. Идеята е всеки един, като участник в движението, да се замисли за рисковете, с които се сблъсква, за рисковете, които самият той създава и за това как всеки един може да допринесе за тяхното намаляване. “EDWARD” има страница в интернет, където към момента е активен т. нар. „брояч“ на дните до 26 септември. Органите на пътна полиция засилват контролната си дейност в максимална степен, като са готови да помогнат на всеки един участник в движението и са готови да се включат в събития на свои партньори, които са се регистрирали. ГД „Национална полиция“ чрез интернет страницата си на адрес https://www.mvr.bg/opp/edward, ще актуализира информацията за събитията, заявени от партньорите, и за броя на пътнотранспортните произшествия, загиналите и ранените в този ден.
Областният управител Красимир Кирилов апелира всички – и водачи на превозни средства, и пешеходци, да бъдат отговорни като участници в движението, защото това може да спаси десетки и стотици човешки животи и съдби. От нас самите зависи да продължим напред, защото нито агресията, нито спестените 5 минути в пътуването ще ни донесат истинско удовлетворение, казва Кирилов.

Print Friendly, PDF & Email