27.05.2024

16 пациенти бедстват в болницата в Каварна, кметицата – в командировка със скъпия джип

16 пациенти бедстват в Общинската болница в Каварна при минусови температури. През това време кметицата Елена Балтаджиева е в командировка със служебния джип, който струва 80 000 лв. на данъкоплатците в морското градче.

Сред болните няма деца, защото никой няма да си остави детето за лекуване при тези условия, разказаха потресени местни хора.

Заплатите на лекари, сестри и персонал в Общинската болница не са плащани през последните 3 месеца. Декември ще е четвъртият месец без доходи, въпреки положения труд, стана ясно след проверка на rns.

Общинската болница е буквално пред закриване и заради задълженията, натрупани към доставчици.

При опит да се коментира излизането от безпрецедентната ситуация, кметицата на ВМРО е останала безмълвна. Хора от общината твърдят, че единственото, което „войводката“ коментира е: „Няма пари! Сметката е блокирана!“.

Пак с тези оправдания Елена Балтаджиева, която уверяваше, че е носителка на новото, без да уточнява дали то е добро, не е платила и заплатите на членовете в предходния Общински съвет, както и на настоящите. Не са изплатени и трудовите възнаграждения на хората от общинското предприятие.

При тази апокалиптична картина кметът Елена Балтаджиева днес е яхнала служебния джип и е отпрашила за националната среща на Сдружението на общините в България.

Балтаджиева сама шофира скъпата кола, като не е ясно дали си е самоиздала заповед за това.

Според близки до същата семейната й кола е пасат и вероятно сега искрено се радва на екстрите на служебния джип.

Самата Балтаджиева споделила в частен разговор, че няма нужда от шофьор, защото можела да седи зад волана по 1200 км на ден. При тази опция е интересно защо не е превърнала любовта си към карането в професия, още повече, че тираджиите вземат в пъти по-високи заплати от нейната кметска.

Друг е въпросът в каква работна кондиция за срещите в столицата ще е „шофьорката“ Елена Балтаджиева, коментират нейни подчинени.

На заседанието на ОбС-Каварна, вчера, по докладна от кмета Елена Балтаджиева, е гласувано намаляване на заплатата й с 400 лв. Привидно „благородният“ жест е изцяло за сметка на работещите на общинска издръжка, чиито заплати пропорционална ще намалеят заради редуцираната нейна.

Мнозина определят намаляването на кметската заплата като евтин популистки трик. Той вероятно ще презентиран като разменна монета срещу 30-процентното увеличаване на местните данъци и курортната такса.

Истината е, че с тази „икономия“ от размера на работни заплати, ще бъде направена икономия само на държавния бюджет, който плаща трудовите възнаграждения на част от работещите в Каварна, а парите от нея няма да се влеят в общинската хазна.

На „войводката“ Балтаджиева очевидно не й минава през ума, че би могла да продаде прескъпия, изпълнен с всякакви екстри, нов служебен джип и така да подсигури за месеци топлото в общинската болница. Ако го направи, госпожата пак ще може да избира от другите две кметски коли, но няма да може да положи телеса върху загряващи се и масажиращи седалки на хюндая.

Print Friendly, PDF & Email