22.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

14-годишно момче загина в Монпелие при размирици след загубата на Мароко от Франция на Световното

Появиха се шокиращи видеокадри, на които се вижда как тийнейджър е блъснат по улиците на Монпелие, докато мароканските фенове се бунтуват след загубата от Франция на полуфинала на Световното първенство, предаде „Дейли мейл“.
Момчето на 14 години е част от голяма група марокански привърженици, които се движат по улица „Мосон“ в южния френски град, когато се натъкват на бял автомобил с развято френско знаме през прозореца.
Групата се нахвърлила върху автомобила, опитвайки се да изтръгне знамето от собственика му и опитвайки се да отворят шофьорската врата, когато водачът изпаднал в паника и направил бърз обратен завой, за да премине в насрещното платно и да избяга бързо.
Няколко души от тълпата не успели да реагират навреме и тийнейджърът попаднал под колелата, като получил критични наранявания. Властите потвърдиха, че той е бил откаран в близка болница, но по-късно е починал.
Полицията се бори да поддържа реда в цяла Франция. Около 10 000 полицаи бяха мобилизирани в цялата страна, от които 5 000 са разположени в региона Ил дьо Франс около Париж, а около 2 200 – в столицата.
В социалните мрежи също така циркулират множество непотвърдени видеокадри на френски привърженици с френски знамена, които са нападани и бити от марокански фенове.

Print Friendly, PDF & Email