23.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

10 начина да се почувствате по-добре, когато денят ви е напрегнат

Бъдете в компанията на позитивни и добри хора
Няма как винаги да сме позитивни. Има толкова много фактори, оказващи влияние върху нашата нагласа и настроение. Всяко предизвикателство, с което се сблъскваме, отнема от нашата енергия, устойчивост. Ако не успеем да въведем баланс в емоциите си, негативизмът лесно ще ни завладее. Можем ли да направим нещо бързо и лесно, за да подобрим своето настроение?
Вижте 10 начина да бъдете по-оптимистични, дори в лошите дни.

 1. Насладете се на природата. Тя винаги ни зарежда с положителни емоции, помага да намалим тревожността, стреса, подобрява дори работната ни памет.
 2. Правете малки жестове на добрина. Това спомага да намалите фокуса върху вашите проблеми и е доказано, че добрите дела, които правим ни карат да се чувстваме по-добре.
 3. Смейте се. Смехът наистина е най-добрият „лек“, който ни помага да се успокоим, да поддържаме силна имунна система, подобрява положителната ни нагласа. Коя бе последната комедия, която гледахте или виц, който прочетохте?
 4. Бъдете в компанията на позитивни и добри хора. Западни изследвания показват, че стресът и лошото настроение, отрицателната нагласа, могат да бъдат „заразни“.
 5. Прочетете вдъхновяващ цитат, купете си книга за мотивация, гледайте видео за мотивация и положителна нагласа. Ако обичате котки например, но си нямате ваш домашен любимец, гледайте забавни видеа с котета. Веднага ще ви накарат да се усмихнете.
 6. Дишайте дълбоко. Дихателните упражнения помагат за елиминирането на токсичния въздух от тялото ни. Освен това е доказано, че дихателните упражнения помагат да намалим напрежението и да се почувстваме по-добре. Ако днес се окаже, че не ви е ден или просто без причина не се чувствате съвсем позитивни, опитайте се да вдишате и издишате няколко пъти дълбоко и бавно.
 7. Гледайте на негативизма като на подарък, който не желаете да приемете. Ако денят ви е натоварен, имали сте стрес, конфликт с някого, той ви е обидил, това може да ви се отрази отрицателно за дни напред. Спрете и помислете, ако не отдавате толкова значение на случващото се, значи не му позволявате да ви владее. Тук може да прочетете една много мотивираща притча за обидата.
 8. Поговорете с близък човек, който има положителна нагласа. Споделянето на проблема често ни помага не само да намерим решение на ситуацията, но и да изпуснем напрежението.
 9. Почивайте си достатъчно. Пълноценната почивка е важна за нашата положителна нагласа. Затова ако не сте се наспали, липсва ви положителното настроение, но можете да дремнете – направете го.
 10. Аромати! Има аромати, които ни помагат да повишим енергийните си нива, да се почувстваме по-щастливи. Такива са роза, лавандула, цитрусови плодове. Най-лесният начин е да ги добавите в ежедневието си под формата на етерични масла, аромалампи, дифузер, свещи.
  az-jenata.bg
Print Friendly, PDF & Email