24.07.2024

Ще прекръстят ли Добрич на Изида, ако номинираната от ГЕРБ стане кмет

Зам.-кметът на Детелина Николова, която крие от трудовата си биография този факт, пряко е отговаряла за безобразния ремонт на центъра на града. Само победата ни ще довърши започнатото, декларирал ген. Бойко Борисов

Надежда Петкова  е кандидатът за кмет на Добрич от ГЕРБ. За решението сподели премиерът – ген. Бойко Борисов, който бе на среща на младежката организация на партията край Варна.

„Само победата ще даде възможност да се довърши започнатото“, разяснил премиерът Бойко Борисов при обявяването на кандидатката и по повод предстоящите местни избори.

Припомняме, че за кандидат-кметове на ГЕРБ в Добрич, местната структура номинира още четирима  кандидати – зам.-областният управител Красимир Николов, настоящият председател на ОбС Иво Пенчев, екс-кметът и бивш областен управител Детелина Николова и настоящият общински съветникЗорница Михайлова. При гласуването в Добрич с най-много гласове беше Красимир Николов, който е крайно непопулярен сред гласоподавателите в града. Зад  Надежда Петкова застанали представители на големия бизнес в града, сред които и собственикът на Изида.

Самата Надежда Петкова също е общински съветник в момента. При предния кметски мандат тя е била зам.-кмет  с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове“ на скандалната Детелина Николова, на която добруджанци все още „благодарят“ с отрицателен знак за част от битуването си, включително и за нивото на здравеопазване в областта.

Надежда Петкова има магистърска степен по по „Електронна техника и Микроелектроника“ и бакалавърска по „Счетоводство и контрол“. Омъжена е, има двама сина.

В биографията й като общински съветник от ГЕРБ е записано, че от 2005 г. до сега, тя е ръководител на екип в Бизнес център Добрич. Същото не отговаря на истината, защото междувременно е била и зам.-кмет. Къде работи днес Надежда Петкова и като каква, не е отбелязано в страницата на ОбС – Добрич.

След обявяването на номинацията й за кмет в социалната мрежа се появиха десетки коментари, в които се припомня, че тя персонално е отговаряла за ремонта на градския площад. Месеци, след като са вложени милиони за това, плочките масово се чупят и става ясно, че те не са от класа за подобна употреба. Под съмниние остава и качеството на самия извършен ремонт, довел до масовия погром по пешеходната зона на града.

Източници от ГЕРБ твърдят пред в. „Добруджанска трибуна“, че през цялото време Надежда Петкова е била против скандалния вече ремонт. Стигнало се до там, че та отказала да въведе в експлоатация ремонтирания плащад и същото било сторено „зад гърба й“, докато е в отпуска. Реално Надежда Петкова остава до края на мандата си заместник-кмет, фактически демонстрирайки подкрепа на линията на управлението на Детелина Николова.

Мнозина днес твърдят, че тя е доста близка със собственика на марката „Изида“ в Добрич и се чудят дали след избирането й за кмет Добрич няма да бъде прекръстен на Изида.

Най-обезпокоително според коментиращите е, че ситуацията е „Гласуваш за Надежда – получаваш Детелина“.

Print Friendly, PDF & Email