12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Шуменският университет започна учебната година с 1398 първокурсници


Проф. Георги Колев Проф. Бисерка Йовчева стана „Доктор хонорис кауза“ 1398 първокурсници положиха днес студенстка клетва
Искаме да ви кажем „Добре дошли“, да ви приветстваме и да ви кажем, че тук сте желани. Че тук ще бъдете в една среда, в която няма да ви липсва нищо – уважението на преподавателите, обгрижването на служителите и помощта на по-големите студенти. (…) Като ректор на това учебно заведение, искам да ви уверя – вие не сте сгрешили във вашия избор.
С тези думи и с пожеланието “На добър час!” ректорът на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” проф. Георги Колев откри днес академичната година.
Той изказа благодарност и към преподавателите, които “в трудните условия на обучение в онлайн среда дават всичко от себе си”.
На церемонията бяха връчени и университетски звания и отличия. За 40-годишната си преподавателска дейност и приноса си за развитието на обучението по информатика, почетното звание “Доктор хонорис кауза” получи проф. Бисерка Йовчева.
Университетския праг за първи път днес прекрачиха 1398 студенти в 51 бакалавърски програми.
Заради пандемията от коронавирус в церемонията не участваха студенти от горните курсове. Също така обучението ще се провежда във физическа среда само за първокурсниците. Останалите ще учат онлайн.

Print Friendly, PDF & Email