07.06.2023

.

Шестима са кандидатите за нов шеф на ВиК – Варна

ВиК – Варна ще има нов шеф.
Шестима са кандидати допуснатите до събеседване в конкурса за управител на ВиК-Варна. Това съобщават от Български ВиК холдинг. Техните имена са Михаил Маринов, Пламен Стоянов, Веселин Русев, Румен Николов, Десислав Желязков и Николай Николов. Сред кандидатите не фигурира името на сегашния управител Валентин Вълканов.
Конкурсът се провежда в три етапа – предварителен подбор на кандидатите по документи, разработване на Концепция за развитие на предприятието за 3-годишен период на управление и интервю /събеседване/ с кандидатите.
Предварителния подбор преминаха всичките седем кандидати – Михаил Маринов, Пламен Стоянов, Веселин Русев, Румен Николов, Иво Дочев, Десислав Желязков и Николай Николов. Концепция за развитие на предприятието обаче са представители шестима, като изискването не е спазено единствено от Иво Дочев, пише novavarna.net.
Прави впечатление, че сред кандидатите не е сегашният управител Валентин Вълканов. Заместникът му Михаил Маринов обаче участва в надпреварата. Сред желаещите шефския пост във ВиК-Варна има един бивш управител (Веселин Русев) и един бивш заместник-управител (Пламен Стоянов).
Събеседването с допуснатите кандидати ще се проведе на 16 януари в сградата на Български ВиК холдинг в София. Договорът за управление с класирания на първо място кандидат ще бъде сключен за срок от 3 години, уточняват от холдинга.

Print Friendly, PDF & Email