22.02.2024

ЧПГТП „Райко Цончев“ с три отличия от IV-ТИЯ национален ученически конкурс „Пространство и време“

С ТРИ ОТЛИЧИЯ от IV-ТИЯ национален ученически конкурс „ПРОСТРАНСТВО И ВРЕМЕ“, организиран от АКАДЕМИЯ ЗА ЛИДЕРИ при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ се завърнаха възпитаниците на ЧПГТП „Райко Цончев“ и учителката по география г-жа Бистра Георгиева. Велимир Йорданов от 10 в, Евита Тинкова от 9 б и Антоан Койчев от 11 в клас се представиха отлично и получиха грамоти от шестчленното жури с председател проф. д-р Стела Дерменджиева.
Велимир и Евита впечатлиха журито с презентациите си, а Антоан с есето си. „Моята любима дестинация“ е темата на Вили, чрез която разказа за семейното пътешествие из Европа. Презентацията му изобилства от интригуващи факти, свързани с познати и не толкова известни градове в Германия, Англия, Белгия, Испания, Гърция. Евита избра да представи „Едно от лицата на географията – Амелия-Мери Еърхарт“ и очаквано представянето й предизвика оживена и задълбочена дискусия за ролята на жените в науката. Журито избра тазгодишното издание на конкурса да завърши Антоан Койчев с есето си „Какви географски, икономически и културни знания са необходими на съвременния млад човек“.
Признание за изключителното качество на педагогическата и научна работа получи и г-жа Бистра Георгиева, която седмици наред работи всеотдайно с учениците. 
Красноречива оценка е и репликата на проф. Дерменджиева:“За първи път виждам ученици да произнасят с такава гордост името на училището си!“.
Достойни наследници на успелия Райко Цончев!

Print Friendly, PDF & Email