24.06.2024

Четири загуби оставиха България без медал от Световното по бокс

България ще завърши без медал Световното първенство по бокс за мъже.
Страната ни имаше четири надежди за медал с четирима представители на четвъртфиналите, но за съжаление нито един от тях не успя да постигне победа.
Голямата ни надежда Радослав Росенов бе най-близо да стори това в категория до 60 килограма, като спокойно може да кажем, че дори заслужаваше победата доста повече от своя опонент.
Съдиите обаче решиха друго и Росенов загуби с 3:4 съдийски гласа от Мохамад Абу Джайех от Йордания.
Росенов напълно заслужено спечели първия рунд с 3:2 гласа, а въпреки равностойната втора част, съдиите присъдиха повече точки на боксьора от Йордания и с резултат от 19:19, двамата влязоха в решителния трети рунд.
Там българският представител показа сериозна активност и доста добри удари, но дори и няколкото силни крошета в последните секунди, които разклатиха опонента, не бяха достатъчни за съдиите на присъдят победа на Росенов.
Поражение в категория до 75 килограма претърпя и Рами Киуан, който очевидно бе измъчван от травма в ръката и не успя да противодейства на световния шампион Йоенлис Ернадес от Куба.
В категория до 57 килограма роденият в Куба, но състезаващ се за България Хавиер Ибанес отстъпи пред индиеца Мохамед Хусам.
Родният представител загуби с 3:4 съдийски гласа. Ибанес спечели с минимална разлика първия рунд, но загуби втория с две точки разлика. В последната част Ибанес опита с агресивен бокс да обърне нещата, но за съжаление отпадна във фазата на четвъртфиналите.
Загуба претърпя и представителят ни в категория до 48 килограма–Ергюнал Себахтин.

Print Friendly, PDF & Email