01.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Четири загуби оставиха България без медал от Световното по бокс

България ще завърши без медал Световното първенство по бокс за мъже.
Страната ни имаше четири надежди за медал с четирима представители на четвъртфиналите, но за съжаление нито един от тях не успя да постигне победа.
Голямата ни надежда Радослав Росенов бе най-близо да стори това в категория до 60 килограма, като спокойно може да кажем, че дори заслужаваше победата доста повече от своя опонент.
Съдиите обаче решиха друго и Росенов загуби с 3:4 съдийски гласа от Мохамад Абу Джайех от Йордания.
Росенов напълно заслужено спечели първия рунд с 3:2 гласа, а въпреки равностойната втора част, съдиите присъдиха повече точки на боксьора от Йордания и с резултат от 19:19, двамата влязоха в решителния трети рунд.
Там българският представител показа сериозна активност и доста добри удари, но дори и няколкото силни крошета в последните секунди, които разклатиха опонента, не бяха достатъчни за съдиите на присъдят победа на Росенов.
Поражение в категория до 75 килограма претърпя и Рами Киуан, който очевидно бе измъчван от травма в ръката и не успя да противодейства на световния шампион Йоенлис Ернадес от Куба.
В категория до 57 килограма роденият в Куба, но състезаващ се за България Хавиер Ибанес отстъпи пред индиеца Мохамед Хусам.
Родният представител загуби с 3:4 съдийски гласа. Ибанес спечели с минимална разлика първия рунд, но загуби втория с две точки разлика. В последната част Ибанес опита с агресивен бокс да обърне нещата, но за съжаление отпадна във фазата на четвъртфиналите.
Загуба претърпя и представителят ни в категория до 48 килограма–Ергюнал Себахтин.

Print Friendly, PDF & Email