25.02.2024

ЦСКА 1948 помага на църква в Горна Оряховица

Футболисти, треньори и служители на ЦСКА 1948 се включиха с изключително желание в кампания по събирането на средства за храм в Горна Оряховица, съобщава официалният сайт на червените, цитиран от sportal.bg.
„В армейския лагер попаднахме на статия, в която се призовава за спасението на църквата „Свети Николай Чудотворец“ и веднага решихме да помогнем.
Ще използваме мача с Локомотив в Горна Оряховица, за да занесем лично събраната сума. Преди срещата един от лидерите на ЦСКА ще предаде дарението на човек от църковното настоятелство.
В същото време призоваваме армейските фенове на стадиона също да дадат пари за храма. Служител на клуба ще бъде в сектора с агитката, за да събере средства. Те ще бъдат добавени към вече събраната сума.
Историята, която ни разчувства. Действащият храм „Св. Никола“ е изоставен през годините. Сега местната общественост се е заела с благородното дело да го възстанови в пълния му блясък. Необходими са 32 000 лева за спешен ремонт на покрива. Сградата е наистина безценна. Църквата е строена от Кольо Фичето и изографисана от Захари Зограф.
В ЦСКА винаги сме готови да помогнем на благородни каузи. Благодарим на всички, които вече помогнаха или ще помогнат на стадиона за възстановяването на църквата „Свети Николай Чудотворец“ в Горна Оряховица“, пише още в обръщението.

Print Friendly, PDF & Email