01.12.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Циничен поздрав с пръст от ученик, върнат с правителствения самолет в Каварна

Тийнейджърът е десетокласник, майка му е готвачка при местния дерибей Валентин Николов-Цуци, а бащата е шофьор. Очакваме действия от страна на педагогическото ръководство на гимназията
Един от учениците на Професионалната земеделска гимназия „Климент Арк. Тимирязев“ в Каварна, които спешно бяха върнати с правителствения самолет от Италия заради коронавируса, поздравява с циничен жест на Летище Варна.
Снимката е свалена от репортаж на национална телевизия. На нея ясно се виждат лицата на част от учениците, които бяха в огнището на заразата – Милано. Запечатан е кадър, в който всички вече са в автобуса, с който са откарани в Каварна.
Според наша информация момчето е десетокласник. Майка му работи в кухнята на местния дерибей Валентин Николов-Цуци, а баща му е шофьор. В Каварна твърдят, че семейството е по-емоционално от необходимото и не винаги с положителен знак.
Стигнаха дъното! Няма какво да се каже за такива деца! Това явно е тяхната оценка за всички усилия, които бяха положени за тях. Много жалко, че тийнейджъри с подобно възпитание представят България зад граница, гневят се каварненци. Това е смисълът на коментарите, породени след публикация на Сенсей Василев.
Той самият пише: „възможно е да е този с визуалния жест как изразява радостта си от това, че го посрещат правителствени хора и родители..!!!
Един огромен АПЛАУЗ за го*ното на снимката, на което за жалост не му се вижда красивата мутра..Хора притеснени, родители притеснени, правителство реагира, за да бъдат ПОЗДРАВЕНИ с един СРЕДЕН ПРЪСТ от някой си нехранимайко, на който му е все тая дали е болен или не..!!!“
Припомняме, че в четвъртък сутрин правителственият самолет и медици от ВМА-София, докараха 22 ученика от каварненската Професионална земеделска гимназия „Климент Арк. Тимирязев“ и четири учителки.
След хленчене от страна на родителите и по разпореждане на директора на РЗИ – д-р Светлана Ангелова, те бяха настанени по домовете си под карантина, въпреки готовността на Община Каварна да поеме издръжката и грижите за тях в местната болница. Вчера стана, че част от децата и педагозите се разхождат по улиците на Каварна, нарушавайки карантината. Това предизвика гняв и паника в града.

Print Friendly, PDF & Email