30.05.2024

Христо Грозев получил подкрепа от три западни правителства

Българският журналист Христо Грозев е получил подкрепа от три западни правителства. Това разкри самият той пред bTV.

Холандия, Литва и Швеция са готови да му помогнат. Той живее в Австрия, която му предлага денонощна охрана и журналистът ще се възползва от това.

Грозев заяви, че ГЕРБ, ДБ и ПП са се свързали с него и той им благодари. От БСП, „Български възход“ и „Възраждане“ никой не го е търсил, както и от правителството.

Руската военизирана машина е хибридна, заяви още журналистът.

Най-голямата заплаха за него ще дойде от частни военизирани руски групировки, според самия журналист. Той се надява, че ще може да познае техен агент или наемник. Те имали определен подход и гафове.

Грозев каза, че нарочно проявява хаотичност в действията си и често си купува самолетен билет в последния момент, за да заблуди хората от частните военизирани групировки, за които потенциално е мишена. Органично им е трудно да се справят с хора като мен, заяви Христо Грозев. Той не е в Европа в момента, но сега трябвало да промени маршрута си на завръщане.

Агентите действали бавно и имали дълга памет, както обяви той. Омразата към него е заради разбиване на мита колко страшни са руските тайни служби. Това наранявало самолюбието на руския президент Путин, според Христо Грозев.

По думите му заради близостта му с Алексей Навални се превърнал в най-страшния кошмар за Русия. Цял отдел на разследването на Русия е ликвидиран заради неговите разследвания, както предположи Грозев.

Журналистът е наел адвокат в Русия, който да разбере в какво точно е обвинен, но информация към момента не е предоставена на неговия защитник.

Христо Грозев коментира още, че здравословното състояние на Навални е повече от влошено. Затворническите власти правели всичко възможно той да изпадне в депресия. Вече е в една килия с убийци, което е начин за психологически тормоз.

Припомняме, че Русия обяви Христо Грозев за издирване, след като той бе признат за чужд агент.

Това породи остра реакция у нас. Представители на Продължаваме промяната, Демократична България и ГЕРБ се застъпиха за журналиста и поискаха обяснение от Елеонора Митрофанова. Най-крайна в своите призиви бе формацията „Ние Идваме“, която призова за ареста на руския посланик.

Print Friendly, PDF & Email