29.07.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Футболни рефери на зимен семинар във Варна

Традиционният зимен семинар на футболните съдии и асистент съдиите ще се проведе на 20 февруари 2021 г. (събота) в Юнашки салон във Варна. Организатор на проявата е съдийската колегия при ЗС на БФС – Варна. Лектори пред футболните рефери ще са изявени специалисти от близкото минало, както и утвърдени методисти от Варна и БФС.
Ще бъде направен пълен анализ на изминалия есенен полусезон във всички първенства администрирани от ЗС на БФС – Варна. В семинара ще вземат участие съдии и асистент съдии от ранглистите на U15, U17, U19 и Трета лига – Североизточна аматьорска група за сезон 2020/2021 от Варна, Шумен, Добрич, Търговище, Разград, Русе и Силистра. Очаква се те да покрият новите нормативи, да се запознаят с новите правила на игра и участието на асистент съдиите, полагане на комбинативен видео тест и т.н.
ЗС на БФС-Варна тези дни утвърди програмата на семинара. Предвижда се регистрация, комбиниран видео тест за ръководещи съдии и асистент съдии в първенствата: U15/17/19 и Трета лига – Североизточна аматьорска група. В стадион „Младост“ реферите ще се покрият физическите нормативи, което се правивинаги преди началото на съответният сезон от първенствата.
Всички участници представят на организаторите периодичен медицински преглед. Облекло за зала: Анцунг, Андрюс и бяла тениска, облеклото за фитнес тест: черна тениска и черни гащета. Семинарът ще се проведе в съответствие на противоепидемичните мерки препоръчани от здравните власти – съобщиха от ЗС на БФС – Варна.
САЛИМ САЛИХ

Print Friendly, PDF & Email