22.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Фирми от България участват на изложение в Армения с биопродукти

10 производители от България на биопросукти – ябълки, круши, сливи, арония, череши, салвия, слънчоглед, пшенично брашно, пшеничен грис, царевично брашно, бял боб, брашно от бял боб, орехи, соленки, претцели, мед, какаови кремове, мляко на прах, сурови и печени ядки и семена, растителни мазнини, тахани и др. ще участват в XIX международно специализирано изложение „ARMPROD EXPO 2021» от 14-17 октомври.
В рамките на проект „Match&Grow“ те ще проведат срещи с партньори от Армения в тъй нар.”B2B” срещи /бизнес към бизнес/ – съобщават от Търговско-промишлената-Добрич.
Изложението се е утвърдило като изключително важно за развитието на хранителната индустрия в Армения. Българската делегация ще има свой щанд.Предвидени са и посещения на фирми – производители, търговци на едро и дребно.
Целта на пътуването е установяване на преки бизнесконтакти между български и арменски биопроизводители, търговци, заинтересовани страни, с цел разширяване на пазарите, насърчаване на търговията и бизнессътрудничеството, укрепване капацитета за интернационализация и иновации в сектора на малките и средните предприятия.
През лятото в Добрич на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” се представивиха 10 фирми – биопроизводители от Армения, които показаха чай, конфитюри, сладка и още много продукти. Те проведоха над 60 срещи с фирми от региона, посетиха Фермерския пазар, както и бизнесорганизации.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email