22.01.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Филиалът за сестри и акушерки изпрати абсолвентите си от Випуск 2017


Отличничките на випуска Мелис Исмаил (в ляво), Елена Тонева (в дясно) и сестра Мария Чепишева прочетоха клетва, положена от всички абсолвенти, в основата, на която лежи обетът на Флоранс Найтингейл – дамата положила основите на професията медицинска сестр Директорът на Филиала проф. Соня Тончева и преподаватели поздравиха абсолвентите. Отличникът на випуска в специалност „Медицинска сестра“Мелис Исмаил. Заради ковид мерките близките на завършващите останаха зад оградата на Филиала.
41 момичета от Випуск 2017 на Филиала на Медицинския университет „Параскев Стоянов“ в Шумен получиха днес своите дипломи за завършена бакалавърска степен в специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.
Официалната церемония се състоя в двора на Филиала в Шумен. Присъстваха родители, близки, приятели на завършващите, като заради ковид мерките те наблюдаваха събитието зад оградата на учебното заведение.
Това е третият випуск, който завършва Филиала в Шумен, откакто той бе възроден през 2015 г. През тази година четиригодишното си обучение завършиха 21 медицински сестри и 20 акушерки. 90% от тях бяха отличени от лечебни заведения от Шумен, Варна, Нови пазар, Върбица и др., защото завършващите са избрали да работят в тях.
„За мен и чест да ви поздравя с дипломирането ви в годината, в която се навършват 60 години от основаването на Медицинския университет – Варна. Със страст, труд и постоянство вие преследвахте целта си през тези години, а днес получавате дипломите си и приключвате важния за вас етап на обучение. Бъдете уверени в своите умения и знания. Съхранете ги и стъпвайте смело напред. Следвайте амбициите и мечтите си“, пожела на абсолвентите ректорът на МУ – Варна д-р Валентин Игнатов в слово, прочетено пред студентите от директора на филиала в Шумен проф. Соня Тончева.
След това на абсолвентите бяха връчени дипломите и брошки с лика на тракийската жрица и лечителка Лесескепра, както и множество награди. С парични бяха отличени отличниците на Випуск 2017 – Мелис Исмаил – медицинска сестра и Елена Тонева – акушер.
По традиция в края на церемонията във въздуха полетяха шапките на абсолвентите.

Print Friendly, PDF & Email