28.02.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Фермерския базар с две празнични изложения за деня на виното

Две изложения на фермерския базар очакват гражданите на Добрич в края на работаната седмица. На 13.02 (четвъртък)- щандовете ще бъдат разположени под дърветата на Стария град, а на 14.02 (петък)- пазарът ще бъде позициониран около часовниковата кула.

За трета поредна година Фермерски пазар Добрич ще бъде част от културната програма на Община Добрич за Трифон Зарезан. Производителите ще посрещнат добричлии с вино и богато разнообразие от чиста храна и уникални предложения за подаръци в празничните дни.

По традиция, на 14 февруари, кметът и добричлии ще пристигнат с каруца с вино в комплекс Стария Добрич, където танцьорите от Ансамбъл Добруджа ще проведат възстановка на ритуала „Зарязване на лозата – Трифон Зарезан”. Кметът ще зареже лозата и ще нарече за здраве и берекет през годината. След това ще бъдат обявени резултатите от Конкурса за най-добро домашно вино реколта 2019 г., който се организира съвместно с Къщата на виното. За всички гости е предвидена наздравица. Вино за почерпката е осигурено от Винарна REALITY, един от редовните участници във Фермерски пазар Добрич. Празникът се реализира съвместно с Регионален исторически музей Добрич.