01.10.2023

Уникална Ставрева! Прибрала айфоните и печата на Общината! Халвата – ключовете за служебния джип!

Нина Ставрева продължава с уникалните си изцепки! Не в добрия смисъл на думата!

Другарката, която от 27 септември е един от 9-имата кандидати за кмет на Каварна, ЗАБРАВИЛА да върне двата айфона, купени за служебни нужди с парите на Община Каварна. Скрила и печата на Общината. Любимият й шофьор – Халвата, ПРОПУСНАЛ да върне ключовете за служебния джип хюндай.

Тандемът с нелепото поведение, който не спря да изненадва неприятно каварненци, явно е бил сигурен във втория мандат на „най-успешният кмет на БСП“. Освен, ако има друга нелогична причина, поради която по партизански, като ятаци, са укрили това, което им е било най-скъпо.

Излиза, че месец и половина Ставрева и Халвата са продължавали да държат чужда собственост, сред която и печата. За последното неуспялата да стигне до балотаж и неуспяла да стане председател на ОбС, може да носи наказателна отговорност.

Припомняме, че другарката, чиято номинация за кандидат-кмет на места бе издигана от мъжа й, представящ се пред журналисти за „сестрата на Ставрева“, претърпя пълно фиаско на отминалите кметски избори.

В петък влязлата в „тайни“ договорки с Елена Балтаджиева срещу председателското място на местния парламент, позорно не успя да стане и него.

Във фоайето на общината чакаха с букети пиарката и секретарката й, да я поздравят за най-високия пост в Община Каварна. След като се оказа, че заедно с другия мераклия – екс-председателя на ОбС – Красимир Кръстев, събраха смешните 5 гласа, барабар със своите, Ставрева без малко не припадна. Тя беше настигната от каварненец, който я държа в ръцете си, повтаряйки й: „Успокой се Нина, да не ти стане нещо!“, разказва за тежката сцена очевидец.

Преинтересно е дали въпросните гюрлюци са купени с общински пари. Ако обаче, пиарката и секретарката са се изръсили лично, дано да са запазили касовите бончета, че да ги върнат в цветарския магазин, искрено се забавляват свидетели на сценката.

Повече от ясно е, че прескъпите айфони – всеки от които за по няколко хиляди лева, купени с пари на каварненци, са ползвани от Ставрева и небезизвестния хуманоид Халвата. Той прибрал и ключовете на прескъпия служебен джип на Ставрева – пак купен с парите на данъкоплатците.

През трагикомичното кметуване на тандема Ставрева-Халвата, Общината бе доведена до пълен финансов погром. Това не попречи на другарката да поиска още в началото на мандата си 9000 лв. допълнително за представителни нужди дни преди края на календарната година. После си купи джип за 80 000 лв. с екстри – подгряващи и масажиращи седалки за собствените си и тези на Халвата телеса. През цялото време общинската болница беше без линейка, натрупа стотици хиляди лева задължения, остана без скенер, закри едно от отделенията си – все защо кметът не изплащаше гласуваните субсидии. Общината пък заформи милиони левове задължения, пак под вещото „ръководство“ на завършилата аграрна икономика Ставрева.

За 4 г. единственото „смислено“ нещо, което Ставрева направи, беше да „сияе“ в отразената от гурото й Красимир Янков светлина. Напоследък и 2 пъти, снимайки се в кабинета си със зам.-председателя на БСП Кирил Добрев, титулувал я „най-успешният кмет на БСП“. А, също така се погрижи с всички сили за бизнеса за Цуци, САБОТИРАЙКИ и приемането на Общия устройствен план.

Много е тежко, когато във властта бъдат допуснати бедни хора, не само финансово, но и душевно – коментират каварненци последния, за сега, партизанлък на Ставрева и Халвата.

От часове Ставрева мечтаела да стане преподавател във варненско висше учебно заведение. На какво отгоре – да се чуди и мае човек!

На този етап никой не може да прогнозира със сигурност дали щетите, причинени от Нина Ставрева като кмет или тези, които ще причини като преподавател, са по-необратими!

Калинка Пенчева

Print Friendly, PDF & Email