19.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Университетските ботанически градини набират доброволци

Доброволци набира Университетската ботаническа градина в Балчик това лято. Предложението е от Балканския екологичен център на Университетските ботанически градини у нас и е насочено към студенти от СУ „Св. Климент Охридски“.
Младежите имат възможност да окажат помощ в ежедневната работа по поддържане на растителните колекции и посрещането на многобройните гости на градината.
Черноморската ботаническа градина предоставя възможност за настаняване на двама доброволци. Работата ще се организира за 7-дневен период и включва дейности, които са в уменията и компетентностите на доброволците.
Те ще имат невероятната възможност да съчетаят лятната ваканция с удовлетворението да помогнат в работата на едни от най-атрактивните места в страната, да прекарат 7 дни с приятели в обстановката на екзотични растения, морето и много туристи, да учат без лекции и упражнения и да направят нещо ново в живота си, за което да разказват на своите приятели – се казва в предложението.
Освен в Ботаническата градина в Балчик, е създадена възможност за доброволчество и в Университетските ботанически градини в София и Варна. Срокът за подаване на заявленията е до 31 юли. ДТ

Print Friendly, PDF & Email