23.07.2024

Украйна се бори не само за своята територия, а и за цяла Европа, каза премиерът Денков пред CNBS

Украйна не се бори само за своята територия, само за страната си, а и за цяла Европа. Това каза премиерът акад. Николай Денков в интервю за CNBC, част от съдържанието на което бе разпространено от пресслужбата на Министерския съвет.

Министър-председателят е оптимист, че на предстоящия Европейски съвет ще има положително решение за нов пакет помощ за Украйна.

Когато сме заедно, сме силни, каза още министър-председателят. Акад. Денков посочи, че се работи активно с Гърция, с която България граничи на юг и Румъния, която се намира на север от страната ни, за направата на планове за изграждане на значителна инфраструктура и развитие на региона, които да го обединят икономически. Тези действия са част от опитите на правителството да укрепи Югоизточната част на Европа и източния фланг на НАТО, смята още премиерът.

Министър-председателят Николай Денков имаше поредица от срещи в рамките на вчерашния, втори ден от визитата му в Давос. Премиерът разговаря с изпълнителните директори на водещи световни компании.

В разговора с най-дългогодишния лидер на Нидерландия Марк Рюте Денков специално благодари за подкрепата за Шенген, информираха още от пресслужбата на Министерския съвет.

Print Friendly, PDF & Email