23.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Украйна свалила 500 ирански дрона по време на руските атаки от септември насам

Говорителят на командването на Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна – Юрий Игнат каза във вторник пред украински телевизионен канал, че страната е свалила около 500 произведени в Иран дрона от септември 2022 г. досега.
Говорейки за масираните атаки на руски безпилотни летателни апарати, извършени през последните два дни (понеделник и вторник, бел. ред.), Юрий Игнат отбеляза, че украинските военни са успели да свалят всичките 84 дрона.
Освен това той заяви, че ако врагът продължи да бомбардира „с такова темпо, както през тези две нощи, то според информацията, която вече беше обявена от нашите специални служби за нова партида от 250 дрон, поне половината от тях вече са били използвани“.
Въпреки това украинският служител предупреди, че тези бройки не трябва да бъдат подвеждащи, тъй като Москва все още може да получи нови доставки на дронове от Техеран.
Той коментира, че Русия в момента използва евтини ирански дронове в опит да изтощи системите за противовъздушна отбрана на Украйна.

Print Friendly, PDF & Email