23.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Украйна призна, че руските сили са превзели част от град Соледар

Правим всичко, за да укрепим украинската отбрана в Донецка област, изтъкна украинският президент Володимир Зеленски
Боевете в Донбас продължават и украинските сили удържат Донецка област, заяви украинският президент Володимир Зеленски, след като ръководителят на руската частна военна компания „Вагнер” Евгений Пригожин каза по-рано, че нейните сили са превзели град Соледар.
Правим всичко, за да укрепим украинската отбрана в Донецка област, изтъкна украинският президент:
„Сега страната терорист и нейните пропагандатори претендират, че някаква част от нашия град Соледар, почти напълно разрушен от окупаторите, е постижение на Русия. Те ще представят това и вече го представят на обществото там, така че да поддържат мобилизацията и да дават надежда на тези, които подкрепят агресията. Но боевете продължават, Донецка област се държи и ние непрекъснато правим всичко възможно да засилим украинската отбрана“.
Президентският съветник Олексий Арестович посочи, че част от града е превзета, но украинските сили контролират западните и северните му части. Пътят от южната му страна обаче е под контрола на руснаците.
Според Генералния щаб на украинската армия, руските сили понасят големи загуби при офанзивата срещу Соледар и опитите им да прекъснат пътищата за снабдяване на украинските войски към Бахмут.
Друг президентски съветник Михайло Подоляк коментира, че въпреки смяната в ръководството на руските сили, Русия ще претърпи поредица от поражения.
По-рано началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов пое командването на Обединената войскова групировка в Украйна.

Print Friendly, PDF & Email