24.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Украйна е свалила 13 дрона камикадзе при руска атака срещу Киев

Властите в Русия не разглеждат възможността за обявяване на коледно или новогодишно примирие в Украйна, заяви пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков
Украйна съобщи за руска атака с дронове срещу Киев и продължаващ недостиг на електроенергия в страната на фона на увеличаване на западната помощ.
Експлозии отекнаха вчера сутринта в централен район на Киев. В областта и още в два региона беше обявена въздушна тревога. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че е имало атака с дронове камикадзе и всички 13 машини са свалени от противовъздушната отбрана. Цел на нападенията продължава да бъде украинската инфраструктура, посочи Зеленски. Асошейтед прес твърди, че Вашингтон е готов да откликне на призива на украинския лидер за модерни оръжия и да одобри изпращането на системи за противоракетна отбрана „Пейтриът“.
Участниците в международната донорска конференция в Париж обещаха на Киев малко над един милиард евро. Подкрепата за възстановяване на енергийната мрежа възлиза на 415 милиона. 
Петима руснаци са заплашени от 30 години затвор в Съединените щати за незаконно купуване на електроника в нарушение на американските санкции.
Според министерството на правосъдието във Вашингтон заедно с двама американци те се опитали да получат от американски фирми технологии с военно предназначение и двойна употреба за руския отбранителен сектор.
Същевременно властите в Русия не разглеждат възможността за обявяване на коледно или новогодишно примирие в Украйна, заяви пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.
Не са постъпвали никакви подобни предложения от никого, няма такава тема в дневния ред, каза говорителят на руския президент Владимир Путин.
Така Песков отговори на въпрос дали руските власти обсъждат възможността за примирие по празниците и дали са готови да откликнат в случай на такова предложение от Киев.

Print Friendly, PDF & Email