21.02.2024

Украинската отбрана е отразила над 60 руски атаки за едно денонощие

В Киев за Нова година няма да има масови прояви, в сила ще бъде комендантски час

Украйна съобщи, че противовъздушната й отбрана е свалила 18 от 23-те дрона, с които Русия е атакувала 9 области в страната в нощта срещу понеделник.

Унищожена е била и една управляема авиационна ракета Х-59, гласи информацията на военновъздушните сили.

Цел на руските въздушни нападения са били девет украински области.

От Генералния щаб съобщиха още, че украинската отбрана е отразила над 60 руски атаки за денонощието. Обстрелвани са били 130 селища.

Президентът Володимир Зеленски благодари „на всички, които не забравят, че фронтът се нуждае ежедневно от реална и постоянна подкрепа. Той подчерта, че борбата за бъдещето на страната продължава и не в социалните мрежи и в политическите спорове, а в конкретните стъпки, които засилват държавата, най-вече в помощта за фронта.

В Киев за Нова година няма да има масови прояви. В сила ще бъде комендантски час.

Против политическите игри се изказа в интервю за швейцарска медия и кметът на Киев Виталий Кличко. Той изрази подкрепа за Зеленски в името на единството на страната и в същото време настоя, че трябва да се говори истината. Според Кличко точно това е направил  началникът на генералния щаб генерал Валерий Залужний, който преди месец заяви, че войната е достигнала до патова ситуация и беше критикуван за думите си.

„Хората се питат защо не бяхме по-добре подготвени за тази война, защо Зеленски до последно отричаше, че ще се стигне дотук“, заяви Кличко в интервюто.

„Имаше твърде много информация, която не отговаряше на действителността“, каза 52-годишният бивш световен шампион по бокс, обвинявайки президента „в грешки“. Той призова за честност по отношение на истинското положение на Украйна след руската инвазия. „Зеленски плаща за грешките, които е допуснал“, каза още Кличко.

Print Friendly, PDF & Email