07.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Украинската армия е отблъснала 12 руски атаки в Донецк и Луганск

Руската офанзива в Източна Украйна продължава. Руската армия съобщи, че е поразила над 40 военни обекта, както и шест железопътни гари, през които бива доставя западно оръжие за Киев. Украинските власти са успели да евакуират още цивилни от Мариупол.
Конвой автобуси е напуснал Мариупол рано вчера, съобщи областният управител Павло Кириленко, без да уточни дали властите са успели да изведат още цивилни от завода Азовстал, след като във вторник от там бяха евакуирани 156 души. Автобусите пътуват за контролирания от украинците град Запорожие.
По-рано украинският президент Володимир Зеленски заяви, че властите в Киев планират да изведат всички от района на металургичния комбинат в Мариупол.
Украинската армия е отблъснала 12 руски атаки в района на Донецк и Луганск. Продължавала обстрелът на „Азовстал“ в Мариупол, съобщава се и за сражения в района на Попасна.
Части от западния град Лвов все още са без ток и вода заради руските удари срещу три подстанции на електропреносната мрежа.
Русия е разположила 22 батальона край град Изюм, съобщи британското разузнаване, като целта на руската армия е да напредне по северната ос в Донбас и да завладее градовете Краматорск и Северодонецк.
На този фон армията на Беларус започна изненадващи военни учения за проверка на бойната ѝ готовност. Според военното министерство на Минск ученията не представляват заплаха за съседните държави, нито за европейската общност като цяло.

Print Friendly, PDF & Email