24.02.2024

УЕФА проверява Левски

Ръководството на „сините“ е предоставило куп документи на УЕФА, които касаят финансовото състояние на клуба в момента. Причината е, че Левски е под мониторинг, който ще продължи няколко години.
В края на миналата година евроцентралата извади „сините“ от евротурнирите заради неплатени дългове. Освен това глоби клуба със 100 000 евро.
Все пак бе даден шанс до края на февруари да бъдат платени 1 000 040 евро, за да бъдат върнати в евротурнирите. От „Герена“ изпълниха дадените им условия и така през лятото играха в Лига Европа. Но продължават да са под мониторинг от УЕФА.
В Левски са спокойни за резултатите от поредната проверка. „Сините“ намалиха голяма част от дълговете през последните месеци, покриват текущите си задължения и плащат навреме заплати. Изпълнителният директор Павел Колев разкри, че за 9 месеца клубът е успял да свие борчовете си към НАП с около 3 млн. лв. В момента те са в размер на 5,4 милиона. Целта на „Герена“ е до края на годината да бъдат сведени до нула.
Част от феновете пък възроптаха срещу решението на ръководството да не допуска знамена, тъпани, мегафони, пиротехнически изделия и други предмети, предполагащи организирането на хореография на Сектор „А“ на „Герена“. Това рефлектира върху „Ултрас Левски“. Заради войната със „София Запад“ те ходят на централната трибуна.
„Ултрас Левски“ няма да промени своето местоположение и то остава добре познатото – Блок 5 – заявиха от фен групировката. – Когато като ръководство твърдиш, че няма да се намесваш във фенските конфликти, но взимаш странно решение в странен момент, рязко ощетяващо една от страните, то такова решение може да бъде определено само и единствено като недалновидно.
Решение, което поражда множество други въпроси, предвид някои доста по-пресни и наболели проблеми, но с нетърпение очакваме и следващите стъпки на ръководството в борбата за връщането на любимия ни отбор там, където му е мястото. Затова „Ултрас Левски“ приканва „сините“ редици за пълна мобилизация и масово посещение на предстоящите срещи. Независимо в коя част на стадиона, мястото на феновете е в нашия дом!“
Източник: novsport.com

Print Friendly, PDF & Email