29.07.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Уеб програмиране – по-различно извънкласно занимание

Днес все повече родители предпочитат извънкласни занимания за техните деца – например, уроци по пиано, футбол, рисувате, балет, баскетбол, изучаване на език или комбинация от няколкото. Всички те са с цел обогатяване и развиване на техните умения и знания, но защо не ги насочат и към уменията на бъдещето

Днес децата живеят и растат в дигиталната ера. Няма ден, в който да не взаимодействат с технологии. Дали играейки на PlayStation или някоя онлайн игра на компютъра, да “чатят” с приятели и да сърфират в интернет. Всяко дете е търсено от роднини, баби, дядовци или дори родители за помощ, когато не могат да се справят с нещо на телефона или компютъра. Технологиите са просто неизбежна част от тяхното ежедневие.

Варненската ИТ академия, Advance Academy, стартира нов присъствен курс по HTML5 и CSS3 програмиране за ученици от 5 до 12 клас. Програмата започва на 27 Февруари и е насочена към всички деца запалени по компютрите. По време на курса, децата ще научат как се създават уеб сайтове, как работи Интернет, и всичко необходимо, за да навлязат в интересния свят на ИТ. Курсът ще покаже на учениците основите на Азбуката на Уеб – езикът HTML. Също така, ще се научат как да добавят красиви шрифтове и ефекти или как да използват „четката за рисуване“ в Уеб, а именно CSS. Advance Academy поставя фокус върху практическите задачи, а курсът завършва със създаването на тяхната първа уеб страница. Така след завършване на обучението, децата ще могат да казват освен „Аз знам “, но и „Аз мога “.

Причините да запишете вашето дете на курс по програмиране, както и ползите от програмирането са много. Изучаването на основите на програмирането помага на децата да развият разбиране за това как работят нещата. Освен това ги учи как да използват математиката, за да решават проблеми по логически и творчески начин. Програмирането е едно ново предизвикателство пред децата и им помага да бъдат постоянни и да не се отказват когато не успеят да направят нещо. Те научават, че провалът не е непременно нещо лошо и всъщност, често може да бъде нещо положително, той е една възможност за учене. Програмирането разширява креативността на децата, учи ги да експериментират и да бъдат уверени, тъй като те ще могат да проектират нещо, което е изцяло тяхно и ще могат да виждат резултата веднага. Последната ползва, която вече споменахме е, че програмирането и технологиите са бъдещето. Способността един ученик да може да пише код и да програмира може да му даде начален старт, повече възможности или дори предимство в живота.

Advance Academy предлага едно уникално учебно преживяване, започващо през Февруари,, с поставен фокус върху децата. В свят, в който технологиите са неизбежна част от ежедневието ни, е важно да погледнем напред в бъдещето и да подготвим децата за професиите на бъдещето.

moreto.net

Print Friendly, PDF & Email