Тesla идва на Балканите, но не у нас


Тesla обяви, че най-сетне се разширява в Източна Европа и вече ще приема поръчка за своите коли в четири държави от региона. Ако сте ентусиазирани за покупка обаче, трябва знаете, че България все още не е една от тях. Засега Tesla ще работи официално в Полша, Унгария, Румъния и Словения. Новата експанзия на Tesla се чакаше от доста време и предполагаме, че ще стане факт до края на годината.
Компанията вече покрива по-голямата част от Европа, но все още не присъства на някои малки европейски автопазари, където Tesla не продава директно колите и услугите си – предимно в Източна Европа. По-рано тази година Tesla навлезе в Чехия и Исландия и тогава Илон Мъск потвърди, че планира следващ етап на разширяване на европейските пазари.
Така в четирите нови държави вече ще се приемат поръчки за Tesla Model 3, Model S и Model X. Засега Tesla има сервиз само в Полша, но планира да отвори втори такъв и в Будапеща.
В държавите, където Tesla не продава официално колите си, клиентите са принудени да ги внасят от други страни, което понякога носи проблеми и ограничения. Марката е особено популярна в Полша, по чиито пътища вече се движат доста коли на Tesla още преди официалния дебют на компанията.
Наскоро Мъск заяви още, че Tesla ще търси присъствие на пазара в Казахстан до края на тази година.
Източник hicomm.bg