24.09.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Тройно убийство заради наследство потресе пловдивското село Рогош

Задържан е мъжът, за който се смята, че е застрелял свои роднини
Тройно убийство в пловдивското село Рогош вдигна посред нощ в събота полицията на крак. Убитите са баща и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена. По първоначални данни стрелецът е техен роднина, а тройното убийство е извършено след скандал за наследство. Според очевидци на трагедията, жертвите са разстреляни с незаконна пушка.
Причината за спора е кой да наследи къща.
“Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди отново пушката и продължи да стреля по тях”, разказаха очевидци.
Задържан е мъжът, за който се смята, че е застрелял свои роднини в пловдивското село Рогош, съобщи кметът Величка Величкова.
По думите й обстановката в ромската махала, където беше извършено тройното убийство, е спокойна.
Вчера стана ясно, че след 18.00 часа, стрелецът е убил чичо си и двамата си братовчеди. Според свидетели, в разгара на кавгата Николай Манолов е застрелял с пушка първо възрастния си чичо, а след това и неговите синове. В кървавата драма е била ранена в ръката и жена, което е откарана в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.
Вчера кметът на село Рогош Величка Величкова потвърди, че причината за случилото се е имотен спор между роднините:
„Всички сме потресени от този инцидент. Мъжете на един род се затриха. Семейна свада е, тлеела през годините за имот, за къща, в която всички живеят. Махалата ни по принцип е хубава, спокойна махала, хората работят. Всички са потресени от това, което се случва, вътрешно семеен спор“.
До вчера следобед продължаваха огледите и работата на разследващите под надзора на прокуратурата.
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров се ангажираха да посетят село Рогош във връзка с тежкия криминален инцидент.
Вчера по обяд двамата трябваше да разговарят на място с полицаите, участвали в операцията по задържането на извършителя, и с представител на прокуратурата. Целта бе да се запознаят с хода на разследването и да се уверят лично в ефективността на предприетите действия за обезпечаване на сигурността в района.

Print Friendly, PDF & Email