15.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Трима в полицейското управление, шофирали след употреба на наркотици и алкохол

 Двама водачи, които управлявали след употреба на наркотици и един седнал зад волана след употреба на алкохол са установени от екип на пътна полиция тази нощ в Шумен, съобщиха от ОД на МВР.
На 9 юни около 20:55 часа екип на пътна полиция, който осигурявал безопасността на движението в града спрял за проверка на бул. “Симеон Велики“ водач на лек автомобил БМВ „525“ със сливенска регистрация. Зад волана бил 23-годишен шуменец. Пътните полицаи го тествали с дръг чек, който отчел положителна на амфетамин и канабис проба. При последвал обиск в лекия автомобил униформените намерили плик с около 36 грама суха листна тревна маса, която по негови данни е „марихуана“. Иззета е, предстои да бъде изследвана лабораторно. Мъжът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.
Около 00:50 часа на 10 юни екип на охранителна полиция спрял за проверка на ул.“Цар Освободител“ в града водач на лек автомобил БМВ „52“ с шуменска регистрация . Водачът, 52-годишен мъж от Шумен лъхал на алкохол. На място пристигнал екип на пътна полиция, който тествал мъжа с дрегер. Отчетени били 1,89 промила алкохол в издишания от водача въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление е образувано бързо производство.
Около 06:35 часа на 10 юни екип на пътна полиция спрял за рутинна проверка на бул. “Симеон Велики“  срещу кооперативния пазар в Шумен водач на лек автомобил Дачия „Логан“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 45-годишен местен жител. Униформените го тествали за управление след употреба на алкохол на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление е образувано бързо производство.
На 9 юни малко след 19  часа в полицейското управление в Шумен е приет сигнал за извършена кражба на телевизор от частен дом на ул.“ Васил Левски“ в село Царев брод, става ясно от полицейския бюлетин.
По данни на 35-годишния собственик тя е станала след като неизвестен проникнал в имота през отворен  прозорец. Проведените незабавни действия дали резултат и извършителят, 40-годишен жител на селото бил установен и разпитан. Работата по документиране на образуваното за кражба досъдебно производство продължава.
Вчера сутринта в РУ- Шумен е приет сигнал от 83-годишен мъж от Шумен, че му е откраднат лекия автомобил. По негови данни колата Сеат „Ибиза“ била паркирана на ул. “Ген. Драгомиров“ в града в 16 часа на 8 юни. На следващата сутрин собственикът установил, че автомобилът го няма. При извършен обход полицейски екипи го намерили изоставен във вилна зона „Под манастира“ в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Print Friendly, PDF & Email