28.05.2024

Трети ден жители на три села блокират пътя между селата Бежаново и Захари Стояново към Дуранкулак и Шабла

„Във вторник също бяхме на протест и той продължи с час повече от предния ден – до 13 часа. Протестите, включително в събота и неделя, продължават. Настояваме от агенция „Пътна инфраструктура” или Областното пътно управление в Добрич да ни посочат кога точно започва ремонтът”, каза кметът на село Дуранкулак Веселин Йорданов, като напомни, че протестът е безсрочен.. Протестиращите настояват за спешен ремонт на 5-километрова отсечка от републиканската пътна мрежа между селата Захари Стояново и Дуранкулак..
Протестиращите са оплакаха, че къщите им са напукани от преминаването на тежкотговарните автомобили.„Тежкотоварните автомобили се движат от Дуранкулак по републиканския път и стигат Добрич. Проблемът е, че този път път минава през селото. Когато пътната настилка не е равна, се получат вибриции, които в голяма степен са причина за напуканите къщи на хората”, добави Йорданов.
„Пътната отсечка е включена в заданието за месец май на Областното пътно управление-Добрич, до агенция „Прътна инфраструктура”, което сме изпратили миналата седмица. През март не се разписваха задания . За април беше ограничено финансирането за ремонти.Тече ремонт по пътя Дуранкулак-Балчик-Каварна. Работи се в участъка Балчик-Оброчище, тъй като за предстоящите Великденски празници очакваме много туристи от Румъния. След като приключи там ремонтът, техниката /веднага се мести на тази отсечка. Ремонтът й ще започне след Великден”, каза Георги Стратиев, директор на Областното пътно управление.
„Вчера преди обяд сме пратили на електронните пощи на община Шабла и на кмета на село Дуранкулак отговора на агениця „Пътна инфруктура”, в който изрично се казва, че след Великден веднага започват ремонтните дейности”, съобщи Стратиев. ДТ

Print Friendly, PDF & Email