07.07.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Театърът кани малки и големи на едновременно пукане на балони за рекорд на Гинес

Директорът на шуменския театър кани малки и големи на 1 юни да се забавляват заедно. Програма пред театъра на 1 юни. Афишът на ДКТ „В.Друмев“ за месец юни.
Екипът на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен кани на 1 юни малки и големи пред сградата на театъра за едновременно пукане на балони, с което да се подобри сегашният рекорд в книгата на Гинес, който е от 1040 балона.
„Осигурили сме 2000 балона. Каним всяко дете в комбинация с родител или възрастен приятел, баба или дядо, да се включи в инициативата и заедно да успеем да подобрим сегашния рекорд на Гинес по едновременно пукане на балони. Балоните ще могат да се пукат с всяка част на тялото и съм сигурен, че всички ще се забавляваме много“, каза днес на пресконференция директорът на театъра Илия Виделинов.
Инициативата за пукане на балони, която ще започне в 18,00 часа, е само част от десетките забавления, които екипът на театъра ще предложи на децата за 1 юни.
От 10,00 часа на 1 юни, заедно с Обединен детски комплекс, театърът организира „Сцена на таланта“, на която всеки малчуган ще може да се изяви. Заедно с това на пощада пред театъра ще се организира на голямо игрално поле и с големи пионки „Не се сърди човече“, ще има много арт работилници и занимателни ателиета.
В 13,00 часа на голямо платно всяко дете ще може да остави своя отпечатък, който ще стане част от голяма картина. Ще има и времева капсула, в която децата ще напишат своите мечти, а следващата година при отварянето на капсулата, ще разберат дали са ги постигнали.
От 13:30 ч. ще бъде открита изложба с детски рисунки в новото арт пространство – зала „1300“, която ще се превърне в домакин на ежеседмични творчески събития под надслов „Културен шум в Шумен“.
„Целият месец юни посвещаваме на децата, по-малки и по-големи. Ще продължат традиционните ни представления за малките почитатели на театъра, като заедно с това ще отворим вратите на театъра и ще разкрием на децата част от тайните му“, каза още Виделинов.
Днес от 17:00 ч. стартира новата инициатива на ДКТ „В. Друмев“ „Любопитко в театъра“ – образователна театрална игра. Малките почитатели на театралното изкуство ще имат възможност да се запознаят как звукът и светлината в залата създават магия на сцената.
В Деня на детето играта ще е със свободен вход, а при следващите издания децата ще се записват предварително и ще заплащат билетче от 3 лв. Следващите игри на „Любопитко в театъра“ за насрочени за 10 и 17 юни.
През юни театърът започва и още една инициатива – „В света на кулите“. На 1 юни от 15,00 часа децата ще могат да видят как се дава живот на куклите. След това всяка събота от 12:00 ч., след представлението в зала „Патиланчо“ ще се провеждат детски театрални работилници. В тях могат да се включат до 20 участници с предварително записване. В рамките на тези работилници децата ще се научат как да изработват театрални кукли от различни материали, как да си направят мини сцена, как работи театър на сенките. Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра, на стойност 3.00 лв. Детските театрални работилници ще се провеждат в зала „1300“.
За всички инициативи на ДКТ „Васил Друмев“ може да разберете повече от фейсбук страницата на театъра.
ШУМ.БГ

Print Friendly, PDF & Email