30.05.2024

Творческа работилница за майсторене с естествена вълна е част от предложенията на зимния фестивал „Шабла и птиците“ 2022

Творческа работилница за майсторене с естествена вълна е част от предложенията на зимния фестивал „Шабла и птиците“ 2022, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Доротея Атанасова, художествен ръководител в ателието, кани малки и големи творци заедно да изработят играчки и украшения за елха с техниката сухо плъстене или още наричана иглонабиване. Процесът е работа с остра игла, затова е препоръчително по-малките творци да бъдат придружени от по-голям помощник.
За изработване на играчките ще са в помощ формички за изрязване на курабийки. Ако участниците в творческата работилница имат някоя по-нестандартна и интересна, могат да я занесат в ателието. То ще работи в двата дни на фестивала – 17 и 18 декември. Мястото е НЧ „Зора – 1894“. Всички необходими материали ще бъдат осигурени. Сръчност, вдъхновение и настроение са от творците, които ще се включат в заниманията.
Фестивалът „Шабла и птиците“ 2022 е организиран от морската община и Зеления образователен център с идеята да популяризира един световно застрашен птичи вид, който зимува в езерния комплекс край Дуранкулак и Шабла – червеногушата гъска. Нейната популация през последните години е намаляла, все по-малко птици от този вид долитат в Приморска Добруджа и идеята за опазването става все по-актуална.

Print Friendly, PDF & Email