01.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

С 1 252 756,77 млн.лв. санират девет сгради в Генерал Тошево

Ще ремонтират зданията полицейския участък на “Гранична полиция“, Дирекция “Социално подпомагане“, районната служба по “Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на пет жилищни постройки
С 1 252 756, 77 лв. повишават енергийната ефективност на 5 жилищни и 4 обществени сгради в град Генерал Тошево, съобщиха от канцеларията на кмета Валентин Димитров.
Вчера в зала „Дора Габе“ на Община Генерал Тошево се проведоха две пресконференции, свързани със санирането на 9 сгради на територията на града.
Първият проект е „Повишаване на енергийната ефективност в обществени сгради с адрес: ул. „Д. Благоев“ №6, ул. „В. Априлов“№18, ул. Трети март“ №8А и многофамилни жилищни сгради, с адреси: ул. „В. Априлов“ №2 и ул. „Трети март“ №10 в град Генерал Тошево“. Общата стойност на проекта е 1 226 333,66 лева, в това число участие от ГД Пожарна безопасност и защита на населението – София, в размер на 26 423,11 лева. Обществените сгради, заложени в този проект са на ГПУ „Гранична полиция“, Дирекция „Социално подпомагане“ и РС „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Вторият проект е „Повишаване на енергийната ефективност в сградата на Районен съд – Генерал Тошево, ул. „Опълченска“ №1 и многофамилни жилищни сгради в град Генерал Тошево, с адреси: ул. „В. Априлов“ №4, ул. „Трети март“ №6 и ул. „Трети март“ №38“. Тук общата стойност на проекта е в размер на 1 197 809, 93 лева.
С мерките се цели по-ниско енергопотребление в жилищните и обществените сгради. Това ще стане чрез изпълнението на топло и хидроизолационни мерки, които ще удължат живота им като конструкции и ще подобрят качеството на жизнената среда в населените места.В жилищните сгради ще бъдат извършени: изпълнение на топлоизолация на стени, покрив и партерни етажи, подмяна на дограма, подмяна на осветителни тела, изграждане на мълниезащитна и заземителна инсталация и подмяна на водосточни тръби и улуци.

Print Friendly, PDF & Email